Home » » SARAY HELVASI

SARAY HELVASI

Yazar :Furkan Tarih : 1 Aralık 2011 Perşembe | 07:13

Malzemeler:
* 5 su bardağı beyaz un
* 2 tatlı kaşığı türk kahvesi veya kakao
* 250 gr yumuşamış tereyağ
* 1,5 su bardağı tepeleme pudra şekeri
* 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık,fıstık
* 1 paket toz vanilya
* Bir çimdik tuz

Yapılışı: Unu teflon bir tencerede yağsız olarak, kısık ateşte pembeleşene kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun, kavurma işlemi bitince ocaktan alın biraz ılısın, ılıyan un kavurmasına tereyağını ve diğer bütün malzemeleri ilave ederek yoğurun, yoğrulan helvayı bir kare borcama(büyük olana) elinizle iyice yerleştirin bastırarak yerleştirin, soğuduktan sonra kare kare dilimleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu helvayı hem çok severim hemde yapımı kolaydır.
* Püf noktalara dikkat ederseniz helvanın kıvamını tutturursunuz.
* Türk kahvesi yerine, kakaoda koyabilirsiniz.
* Ceviz yerine elinizdeki çerezlerden koyabilirsiniz.
* Çerezlerin ince dövülmesi gerekir.
* Bu miktar 8-10 kişiye yeter ben genelde yarı ölçü yapıyorum.
* Sakın tereyağ ve pudra şekerini kısmayın, kıvamı tutturamazsınız.
* Servis sırasında çikolata sosu ilede servis yapabilirsiniz. Ben sade tercih ederim.
* İsterseniz helvayı farklı kalıplara koyarak bekletebilirsiniz.Ben bu klasik haliyle seviyorum.
* Baklava desenide kesebilirsiniz.


İYİLİK YAPMAK YETMEZ, İYİLİĞİ ZERAFETLE YAPMALI

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger