* 5 su bardağı beyaz un
* 2 tatlı kaşığı türk kahvesi veya kakao
* 250 gr yumuşamış tereyağ
* 1,5 su bardağı tepeleme pudra şekeri
* 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık,fıstık
* 1 paket toz vanilya
* Bir çimdik tuz
* Bu helvayı hem çok severim hemde yapımı kolaydır.
* Püf noktalara dikkat ederseniz helvanın kıvamını tutturursunuz.
* Türk kahvesi yerine, kakaoda koyabilirsiniz.
* Ceviz yerine elinizdeki çerezlerden koyabilirsiniz.
* Çerezlerin ince dövülmesi gerekir.
* Bu miktar 8-10 kişiye yeter ben genelde yarı ölçü yapıyorum.
* Sakın tereyağ ve pudra şekerini kısmayın, kıvamı tutturamazsınız.
* Servis sırasında çikolata sosu ilede servis yapabilirsiniz. Ben sade tercih ederim.
* İsterseniz helvayı farklı kalıplara koyarak bekletebilirsiniz.Ben bu klasik haliyle seviyorum.
* Baklava desenide kesebilirsiniz.
İYİLİK YAPMAK YETMEZ, İYİLİĞİ ZERAFETLE YAPMALI
0 yorum:
Yorum Gönder