Home » » PİLELİ BÖREK

PİLELİ BÖREK

Yazar :Furkan Tarih : 12 Mart 2012 Pazartesi | 05:13

 Malzemeler:
* 5 adet taze yufka
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı su


Üzeri İçin:
* 2 tane iyice çırpılmış yumurta sarısı
 İç Malzemesi:
* Bir kalıp az tuzlu beyaz peynir veya lor
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* Arzuya göre dereotu
 Yapılışı: Her yufkayı dört eşit parçaya ayırın, her parça üçgen şeklinde olacaktır. Her üçgeni su ve yağ karışımını fırça ile ıslatın, üçgenin tam ortaından tutarak ucuna kadar içe doğru getirin, kenarlardaki uçları üst tarafta toplayın toplanan uça harcınızı koyun ve içe doğru kıvırın ters çevirerek tepsiye dizin üzerine yumurta sürün 180 derecede ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
*  Ben peynirli yaptım.
* İçine istediğiniz baharatları veya yeşillikleri ekleyebilirsiniz.
* Yapması çok kolay yemesi çok lezzetli bir börek.
* İç harcını patatesli peynirli, kıymalı patatesli yapabilirsiniz. İçine kaşar rendeliyebilirsiniz.
* İç harç biraz ıslak yapışkan maddelerden olursa daha güzel oluyor.
 * Kuru malzemeler sararken dökülüyor.
*  Sarma tekniği böreği güzelleştiriyor.
* Sıcak sıcak yenmeli, soğuduğu zaman çıtırlığı kayboluyor.
 * Böreği buzdolabında bekletip pişirebilirsiniz.
* Difrizde dondurup daha sonra kullanabiliriniz.
* Aşağıdaki resimlerde sarma şekli gösterilmektedir.




 * Yufkaları keserken düzgün dört eşit parçaya ayırın.
*  Ayırdığınız her parçanın üçgen uçu ile böreği yapmaya başlayın.
* 5 yufkadan 20 tane börek çıkıyor.
* Bir yufkadan dört börek çıkıyor.
* Tatlı şeklindede yapabilirsiniz.
* Üzerine süreceğiniz yumurtayı biraz yoğurt veya sıvıyağ koyabilirsiniz.
* Ben içine süreceğimiz sıvıyağ su karışımını bir pet şişede iyice karıştırıp, kapağına delik açıp döküyorum.Harç daha iyi karışırıyor.



HİDDET EKİLEN YERDEN, PİŞMANLIK BİÇİLİR

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger