Home » » HAYRABOLU TATLISI

HAYRABOLU TATLISI

Yazar :Furkan Tarih : 14 Mart 2012 Çarşamba | 04:54


Malzemeler:
* 1 kg. tuzsuz taze peynir
* 8 yumurta
* 250 gr.un
* 250 gr.irmik
* 2 çay kaşığı karbonat
* 1 paket vanilya
* Bir çimdik tuz


 Şerbeti:
* Bir kilo 250 gr su
* 1 kg toz şeker
* 1-2 damla limon suyu
 Yapılışı: Tuzsuz taze peyniri robottan geçirin veya çatalla iyice ezin, 8 yumurtanın ikisinin akı hariç hepsini
peynirin içine kırın, unu,irmiği, karbonatı,vanilyayı ve bir çimdik tuzu ilave edin, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun, elde edilen yumuşak hamurdan yuvarlak yuvarlak şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derecede ısınmış fırında 40-45 dk. pişirin. Tatlımız soğuduktan sonra, şerbet ve su ile kaynattığımız şerbetin içine atın şerbeti çektinden sonra delikli kepçe ile çıkarın, kaymakla,tahinle, hindistan cevizi, dondurma veya çerezlerle  servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Hayrabolu Tekirdağ ilimizin bir ilçesidir.
* Hayrabolu çevresinde yaşıyan insanlar genelde Rumeliden gelmedir.Trakya dada gelişmiş bir mutfak kültürü vardır.
* Hayrabolu tatlısı, Kemalpaşa tatlısına benzemektedir.
* Hayrabolu tatlısında yumurta daha çok kullanılmaktadır.
* Tarifler birbirine çok benzemektedir.
* Tatlıyı yaparken peynirin taze ve tuzsuz olması çok önemlidir
* Tatlı hamurlarına bir çimdik tuz atmak gerekli olduğunu rahmetli annemden öğrenmiştim.
* Tatlı hamurunu elinizde yuvarlak yapabilirsiniz yada dondurma maşası ile çıkarabilirsiniz.
* Dondurma maşasını ara sıra yağlarsanız yapışmaz.
* Tatlıyı Hayrabolu'da genelde üzerine tahin dökerek tüketiyorlar.
* Bende tahinle servis yaptım
* Sizler üzerine kaymak,dondurma,hindistan cevizi, pekmez,bal, ceviz, fındık,fıstık ilave edebilirsiniz.






 MİSAFİR AŞINA DEĞİL, İKİ KAŞININ
 ORTASINA BAKAR





0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger