* 2 su bardağı dolmalık pirinç
* 2-3 tane büyük boy ince kıyılmış kuru soğan
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 fincan dolmalık fıstık
* 1 fincan dolmalık üzüm
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* Yarım demet kıyılmış dereotu
* Yarım demet kıyılmış taze nane
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz, pul biber
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* İsteğe göre 1 çay kaşığı yenibahar
* Büyük bir kase ince kıyılmış lahana
Dışı İçin:
* 5-6 yaprak haşlanmış lahana
Kalıp İçin:
* Bolca streç filim
Yapılışı: Normal zeytinyağlı dolma içi gibi hazırlanır sadece bütün malzeme koyduktan sonra bir kase kıyılmış lahana ilave edilir ve suyu konularak pişmeye bırakılır. Pişen zeytinyağlı dolma harçını demlenmesi ve soğuması için 1-2 saat bekletin daha sonra bir kek kalıbını streç ile kaplayın, streç üzerine haşlanmış lahana yapraklarını kalıbı tamamen kaplayacak şekilde dizin lahana yaprakları üzerine bütün harçı boşaltın, kaşıkla iyice bastırın, buzdolabında 1-2 saat bekletin büyükçe bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kalıpta lahana dolması çok lezzetli bir yemektir.
* Zeytinyağlı lahana dolmaı tadını alabileceğiniz bir yemek.
* Kalıpta kolay lahana dolması denebilir.
* İçine kıyılarak koyulan lahanalar dolmaya lahana dolması tadını veriyor.
* Lahana parçalarını isterseniz soğanla kavurabilirsiniz.
* İsterseniz dolma harçına koyacağınız lahanaları biraz haşlayarakta kullanabiliriniz.
* Dolma harçına koyacağınız lahanaları ben robotta kıydım.
* İçine koyacağınız baharatların tercihi size kalmış
* Yeşillikleri kendinize göre ayarlabilirsiniz.
* Dolma harcına isterseniz biraz limon koyabilirsiniz.
* Lahana dolması yapmayı sevmeyenlere bu yemek bir tercihtir.
* Yemeğiniz artarsa içini ayırıp lahana sarması, yaprak sarması ve biber dolması yapabiliriniz.
* İsterseniz dışına lahana koymadan kalıba lahanasızda koyabilirsiniz.
* Dilim dilim yaparak servis yapabilirsiniz.
HAYAL GÜCÜ RUHUN GÖZÜDÜR
0 yorum:
Yorum Gönder