Malzemeler:
* 4 -5 adet temizlenmiş kuzu ayağı(paçası)
* Tuz
* Haşlamak için su
* 1 tane defne yaprağı
Terbiyesi için:
*1 çorba kaşığı tereyağ * 2 yumurta sarısı * 6-7 diş ezilmiş sarımsak
* 1 çorba kaşığı un * 1 limonun suyu * yetecek kadar sirke
Üzeri İçin:
* Tereyağ
* Pul biber
Yapılışı: Temizlenmiş ayaklar tuz ilave ederek her ayak sayısı kadar su bardağı su ilave edin,düdüklü tencerede iyice eriyene kadar pişirin,yaklaşık 1,5 - 2 saat kadar. Başka bir tencerede yağı ve unu iyice kavurun paçanın suyun dan alarak iyice karıştırın ve pişen paçaya ilave edin, bu karışımlada bir 10 dk kaynatın, terbiyesi için bütün malzemeyi iyice çırpın ,paçadan biraz su alarak terbiyenin ısıını paça suyunun ısına eşitleyin ve paça ilave edin, bir 5 dk. daha pişirin, tabaklara servis yapmadan ayak parçalarını kemiklerden ayırın. Çorba kaselerine koyulan paça çorbasına tereyağlı biber dökerek sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Marketten veya kasaptan alacağınız ayakların iyi temizlenmiş olduğuna dikkat edin.
* Ayaklar keçi bacağı olduğunda daha lezzetli oluyormuş.
* Ayakları evde mutlaka çok iyi yıkayın,hatta düdüklüye koyduğunuzda bir taşım kaynatın ve üzerindeki köpüğü alıp, düdüklüyü kapatın...
* Terbiyesini dikkatli koyarsanız çorba kesilmez.
* Ayakları piştikten sonra küçük küçük didin.
* Ben fotoğraf çekmek için öyle bıraktım onra didtim.
* Terbiye ile çorbanın suyunun ısısı eşit olmalıdır.
* Terbiye malzemeleri çok iyi çırpılmalıdır, yoksa topaklanır.
* Terbiye malzemelerini azaltıp çoğaltabiliriniz.
* İçine isterseniz nohutta atabilirsiniz.
* Dene yaprağı güzel bir koku veriyor.
HER BİLDİĞİNİ SÖYLEME, HER SÖYLEDİĞİNİ BİL...
0 yorum:
Yorum Gönder