* 3-4 tane yuvarlak doğranmış tophane patlıcanı veya kemer patlıcanı
* 2 tane kırmızı ince halka şeklinde doğranmış dolmalık biberAy
Kızartmak İçin:
* 1,5 su bardağı sıvıyağ
Köfte İçin:
* 300 gr az yağlı iki kere çekilmiş kıyma
* 1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* Tuz, karabiber
* 1-2 diş dövülmüş sarımsak
* 2 adet kabukları soyulmuş küçük doğranmış domates
* 1 adet incecik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 5-6 diş dövülmüş sarımsak
* Yarım demet incecik kıyılmış maydanoz ve nane
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz, karabiber
* İsteğe göre çeşitli baharat
Üzeri İçin:
* Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
* Süslemek için maydanoz
Yapılışı: Öncelikle köfteyi yoğurun patlıcan dilimleri büyüklüğünde yuvarlak ve yassı köfteler yapın kenarda bekletin. Dilimlenmiş patlıcanları büyükçe bir kap içinde 1-2 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker konulmuş su içinde 1 saat bekletin daha sonra süzün yıkayın ve iyice kurulayın, kızgın sıvıyağ içinde arkalı önlü kızartın ince halka doğranmış kırmızı biberleride kızartın , kare borcama 1 adet kızarmış patlıcan üzerine bir köfte üzerine kızarmış kırmızı biber tekrar patlıcan koyun, ayrı bir tavada sıvıyağ içinde soğanları sarımsakları ve sosun diğer malzemelerini ilave edin ve pişirin, borcama dizdiğimiz patlıcanların üzerine dökün, 180 derecede ısınmış fırında 15-20 dk pişirin, fırından çıkmaya yakın üzerine kaşar rendesi ilave edin ve 5 dk. daha tutun. Üzerini maydanoz ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Patlıcanlarınız tophane cinsi olması daha yemeğin daha güzel olmasını sağlar.
* Patlıcan kızarırken çok yağ çeker.
* Patlıcan arasına patates püreside konulabilir.
* Baharat ve yağ miktarı damak zevkine kalmış
* Yeşillikler sizin tercihinizdir.
MÜMİNÜN ARTIĞI, MÜMİNE ŞİFADIR
0 yorum:
Yorum Gönder