Home » » SOMON FIRINDA VEYA KIZARTMA

SOMON FIRINDA VEYA KIZARTMA

Yazar :Furkan Tarih : 6 Mart 2012 Salı | 02:39

 Malzemeler:
* 2 parça büyükçe somon balığı dilimi


Sosu İçin:
* 1 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz, pulbiber
* 2 yemek kaşığı nar ekşi
* 3-4 dilim limon
* 2 tane defne yaprağı
* 2-3 dal biberiye
* 10-15 tane karabiber
*  1 fincan zeytinyağı

 Yapılışı: Sos malzemelerini derince bir kap içinde karıştırın, somonu bu sosun içine yatırın  bir gece bekletin, ertesi gün yağlanmış fırın tepsisine yerlerleştirin 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Somonun faydalarını saymakla bitmez.Haftada 2 gün mutlaka balık yemeliyiz.
* Aynı sosa batırılmış balığı isterseniz kızartabilirsiniz.
* Bol roka salatası tüketilmesi tavsiye olunur.
* Fırında kızarırken çok kızartabilirsiniz
* Ben iyi kızartılmış seviyorum.
* İsterken fırından çıkaracağınıza yakın biraz tereyağ ekleyebilirsiniz.
* Bu sosu bütün balıklarda deneyebilirsiniz..



KÖTÜ HUY İYİLEŞİR, KÖTÜ ADAM İYİ OLMAZ

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger