Home » » ETİMEKLİ PASTA

ETİMEKLİ PASTA

Yazar :Furkan Tarih : 1 Nisan 2012 Pazar | 01:19

 Malzemeler:

Hamuru için:
* 2 yumurta
* Yarım su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı öğütülmüş etimek 

Şerbeti İçin:
* 1 su bardağı toz şeker
* 1,5 su bardağı su
 Üzeri İçin:
* 1 paket kakaolu puding
* 3 su bardağı süt

Süslemek İçin:
* Çeşitli çerez çeşitleri, hindistan cevizi

 Yapılışı: Hamuru malzemelerini ( etimek hariç) derince bir kap içinde iyice çırpın, üzerine öğütülmüş etimekleri ilave edin yağlanmış dikdörtgen borcama dökün 180 derecede ısınmış fırında 30-35 dk. pişirin.
Fırında hamurunuz pişerken şerbeti ocakta pişirin ve soğutun, fırından çıkan sıcak pastanızın üzerine soğuk şerbeti dökün,soğumaya bırakın. diğer tarafta puding ve sütü pişirin soğutun,pudingi şerbetli kekin üzerine dökün ve yayın, üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyin..Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilim dilim servis yapın..
Afiyet Şeker Olun..
 NOT:
* Pastayı isterseniz kızarmış öğütülmüş ekmekle
de yapabiliriniz.
* Üzerini aklınıza gelen her türlü çerezle süsleyebilirsiniz.
* Üzerine koyacağınız pudingi kendinizde yapabilirsiniz.
* Ben hazır puding kullandım.Üzerindeki tarife göre yaptım.
* Çok lezzetli bir pasta oluyor.
* Borcam yerine başka kaplardada pişirebilirsiniz.
* Üzerini ilave olarak krem şanti ile de süsleyebilirsiniz.
AKILLARI PAZARA ÇIKARMIŞLAR, HERKES KENDİ AKLINI BEGENMİŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger