1933-2009
ANNEMİN ELMALI KEK'İ ( ELMALI TART)
Malzemeler:
1 büyük sanayağ (eritilmiş)
1 su bardağı toz şeker,2 yumurta,3 büyük elma (rendele)
4 su bardagı tepeleme un, 2 tatlı kaşıgı tarçın,1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 su bardagı tepeleme pudra şekeri,
4 su bardagı tepeleme un, 2 tatlı kaşıgı tarçın,1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 su bardagı tepeleme pudra şekeri,
Yapılışı :
Yağ,toz şeker,yumurta,vanilya ,un (üzerine kabartma tozu konur) hepsi
Afiyet Şeker Olsun.....
ANALI OĞLAK GÖKTE GEZER, ANASIZ OĞLAK YERDE GEZER
karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. Fırın tepsisi olarak kare borcam kullanılabilir. Fırın tepsisi yağlanır üzerine azıcık un serpilir,hamur ikiye ayrılır, parçanın biri tepsiye yayılır, üzerine rendelenmiş tarçın karıştırılmış elma rendesi bol bol yayılır diger tarafta kalan hamura ilave un konulur,hamur bulgur gibi oluncaya kadar un ilave edilir. Tepsinin üzerine her tarafını örtecek şekilde konur. 170
derecede 45 dk pişirilir. Fırından çıkarıp soğuması beklenir,üzerine bolca pudra şekeri dökülür. (istenirse elma içine ilave şeker, ilave fındık ceviz konulabilir.
Afiyet Şeker Olsun.....
ANALI OĞLAK GÖKTE GEZER, ANASIZ OĞLAK YERDE GEZER
0 yorum:
Yorum Gönder