* 1 paket baklava yufkası
İç Harcı İçin:
* 250 gr orta yağlı kıyma
* 2 yemek kaşığı margarin veya sıvı yağ
* 2 tane orta boy haşlanmış rendelenmiş patates
* 2 tane orta boy incecik rendelenmiş kuru soğan
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1 su bardağı erimiş margarin
* Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
* 1 yumurta sarısı
* 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Böreğin İç malzemesinin Yapılışı: Kuru soğan ve haşlanmış patatesleri rendeleyin, Margarini bir tavada eritin ve kızdırın içine oğanları atarak pembeleştirin, Kıymayı ekleyip kavurun daha sonra patatesi ekleyip kavurun baharatları tuzu ve maydanozu ilave edin karıştırın ve soğutun.Fırın tepsinizi yağlayın baklava hamuru yufkalarınızın yarısını tek tek sıvı yağ veya erimiş margarin ile yağlayarak tepsiye yayın, arasına malzemeyi koyun kalan yufkalarıda aynı şekilde yayın en üste yumurtalı yağı sürün önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu böreği isteyen kendi açtığı yufkalarla yapabilir.
* Baklava yufkası şeklinde yufkaları açmak gerekir.
* Ben hazır baklava yufkası ile aynı lezzeti yakalamaya çalışıyorum.
* İçine koyacağınız baharat ve yağ çeşitleri sizin damak tadınıza bağlıdır.
* Böreğin kalınlığını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* 1 paket yufka yeterli oluyor.
* Böreği fırında pişirmeden kesebilirsiniz.
* Böreği kesmeden biraz bekletip keserseniz daha lezzetli oluyor.
* Böreğinizi ister kare kare kesin veya baklava dilimi yada havuç dilimi kesebilirsiniz.
* İsteyen başka şekillerde sarabilirsiniz.Örneğin tek tek, rulo gibi..
HAKİKİ CESARET DAYANABİLMEKTİR
0 yorum:
Yorum Gönder