Home » , » HAZIR YUFKADAN ANTEP KATMERİ (GAZİANTEP YÖRESİ)

HAZIR YUFKADAN ANTEP KATMERİ (GAZİANTEP YÖRESİ)

Yazar :Furkan Tarih : 17 Nisan 2013 Çarşamba | 06:56

 Malzemeler:
*  2 tane hazır yufka ( baklava yufkası da olabilir)
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 6-7 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
* 200 gr. süt kaymağı veya normal kaymak
* 200 gr erimiş tereyağ
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ(kızartmak için)
 Yapılışı: Elinizde bulunan hazır yufkayı resimde görüldüğü şekilde içine erimiş tereyağ bir kaşık kaymak ve 1 kaşık çekilmiş fıstık koyun zarf şeklinde katlayın ister tavada ister fırında pembeleşene kadar pişirin,üzerine bolca fıstık dökün servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Gaziantep ve Kilis yöresine ait bir tatlıdır.
* Yöresinde kendi yaptıkları hamurlarla açarak yapıyorlar.
* Hazır yufkadan yaparsanız yağda kızartmanızı tavsiye ederim.
* Ben az yağda kızarttım siz daha bol yağda kızartabilirsiniz..
* Baklava yufkasından yaparsanız fırında kızartınız.
* İçinin şekerini,fıstığını ve kaymağını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Üzeri ve içi bol fıstıklı olmalıdır.
* Üzerine isterseniz sıcakken şeker serpebilirsiniz.
* İsteyen tarçın da serpebilir.
* Dondurma ile çok güzel uyum sağlıyor.
* Ben sade seviyorum..


BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA..




0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger