Home » » KESTANELİ ELMA ve AYVA TATLISI

KESTANELİ ELMA ve AYVA TATLISI

Yazar :Furkan Tarih : 5 Aralık 2011 Pazartesi | 06:32

Malzemeler:
* 3-4 tane tatlı elma veya ayva
* 200 gr kestane
* 1 kase ince dövülmüş ceviz veya fındık, fıstık
* Bir kase pudra şekeri
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* İstediğiniz bir tatlı sos
Şerbeti İçin:
Kestaneler için:
* 1 su bardağı toz şeker
* 1,5 su bardağı su

Elma Ayva için:
* 2 su bardağı toz şeker
* 3-4 su bardağı su


Yapılışı: Kestaneleri çizikledikten sonra kaynayan şerbet içinde kestaneler yumuşayıncaya kadar pişirin, sudan çıkarıp süzün ve kabuklarını ayıklayın, tarçın ve ceviz ekleyerek blenderden geçirin. Diğer tarafta elmaların yada ayvaların içlerini iyice oyarak temizleyin, meyveler için olan şerbeti kaynatın ve meyveleri yumuşayıncaya kadar pişirin, haşlanan meyveler soğuduktan sonra oyuk kısımlarına kestaneli iç ile doldurun, üzerine pudra şekeri serpin, tatlı bir sos ile süsleyerek servis yapın...
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Elmaları ve ayvaları çok büyük seçmeyin.
* Ayvaları ben ikiye ayırarak yaptım.Elmaları bütün kullandım.
* Üzerine ahududu, karamel, çilek sosları dökebilirsiniz.
* Hem kolay hemde çok besleyici bir tatlı yanına dondurma veya kaymak koyabilirsiniz.
* Bu tatlıyı istediğiniz başka meyvelerlede yapabilirsiniz.
* İçine ceviz koymadan sadece kestanede koyabilirsiniz.
* Şeker miktarlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* Değişik şekillerde servis yapmak hayal gücünüze kalmış.



KÜÇÜK BALIKLAR SAHİLE YAKIN DURMALIDIRLAR


0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger