* 2 su bardağı ince köftelik bulgur
* 1/2 su bardağı beyaz un
* 1 yumurta
* 500 gr ( bir büyükçe kase) beyaz lahana turşusu
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş sarımsak
* Normal su veya turşu suyu
*1 tatlı kaşığı pul biber
* Tereyağ veya sıvıyağ
* Tuz, karabiber
edin ,köfteleri turşu ve suyuyla birlikte tabaklara servis yapın üzerine bolca yağlı biberden dökün.
* Bu yemek Bitlis yöresine aittir.
* Bu yemeğin bir adıda ÇORTİ TABLAMASI
* Bulguru turşu suyu ile yoğurduğumuzdan tuz ayarını iyi yapmak gerekir
* İsteyen servis yaparken maydadoz ilede süsleyebilir.
* Hamurun çok iyi yoğrulması gerekirki köfte şekli verilebilsin.
* İsteyen içine et koyabilir.
* İsteyen et su tablet ile pişirebilir.
* İsteyen bulguru yoğururken alça ilave edebilirsiniz.
* Malzemeleri kullanırken insiyatifinizi kullanabilirsiniz.
* Yemek turşu ile yapıldığından yiyenlerin özellikle tansiyon hastaları dikkat etmelidirler.
* Bu yemek kalan lahana turşularının değerlendirimesi sonunda ortaya çıkmıştır.
* Çok sağlıklı ve lezzetli bir yemektir.
HEDİYENİ KALBİNLE VERMELİSİN
0 yorum:
Yorum Gönder