*2 su bardağı yeşil mercimek
* 1 tane yemeklik dolğranmış kuru soğan
* 2 tane incecik kıyılmış yeşil sivri biber
* 1 tane ince kıyılmış kırmızı biber
* 1 tane soyulmuş ve kıyılmış domates
* 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 paket normal etimek
* 1 büyük kase yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımak
* 1/2 demet maydanoz
* Tuz, baharat çeşitleri
Yapılışı: Geceden ıslanmış ve haşlanmış mercimeği, sıvı yağ içinde kavrulmuş kuru soğana, biberlere ve domatese mercimeği ilave edin ve iyice kavurun.Üzerine baharatları ekleyin, diğer tarafta kare bir borcama etimekleri dizin, üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın, onun üzerinede kavrulmuş ve soğumuş mercimekli harcı yayın, en üstünü maydanozla süsleyin
1-2 saat sonra dilim dilim servis yapın....
* Mercimeklerin iyice haşlanmaına dikkat edin ağzınıza sert sert gelmesin.
* Yoğurdu süzme yoğurt ile karıştırırsanız daha lezzetli olur.
* İçine istediğiniz baharatı ilave edebilirsiniz.
* İsteyen biraz acı pul biberde ilave edebilir.
* İsteyen sıvı yağ yerine zeytinyağla yapabilir.
* Yoğurt miktarını isterseniz artırabilirsiniz.
* Üzrini maydanozlada süsleyebilir yada mercimeğin içine ilave edebilirsiniz.
* İsteyen sivri biber yerine dolma biberde kullanabilir.
* İsteyen sarı biberde kullanabilir.
BUĞDAY TARLASINDA DA ACI OT BİTER
0 yorum:
Yorum Gönder