Home » » YUFKADA SEBZELİ MAKARNA

YUFKADA SEBZELİ MAKARNA

Yazar :Furkan Tarih : 26 Ocak 2012 Perşembe | 04:38

 Malzemeler:
* 1 paket istediğiniz bir makarna
* 1 kase garnitür
* 1 kase rende kaşar
* 1 su bardağı kadar süt
* 1 kase normal beyaz peynir veya lor
* 250-300 gr kadar soğanla  kavrulmuş ıspanak
* 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 avuç incecik kıyılmış pastırma
* Birer tane ince kıyılmış renkli biberler
* 20 tane kadar ince kıyılmış mantar
* 1 kutu krema
* 3 yumurta
* Tuz, Baharat
* 2 yada 3 yufka
* Üzerine sürmek için çırpılmış bir yumurta


 Yapılışı: Öncelikle makarnayı haşlayın süzün büyük bir kase içinde bekletin, İçine soğanlarla kavrulmuş ıspanağı, garnitürü, pastırmayı, kremayı, yumurtayı,sütü, peynirleri koyun, diğer taraftamantarı soğan ile kavurun içine biber çeşitlerinide atın iyice kavurun,oguduktan sonra makarnaya ilave edin, baharatları da
 koyun iyice karıştırın, Büyükçe bir kek kalıbını iyice sıvıyağ ile yağlayın, içine bir yufkayı yayın, ortasını delin
orta bölümünde kenarlarını yufkalayın, ince gelirse yufkayı iki kat yapın kat aralarına biraz sıvıyağ sürün, makarnayı bastırarak kalıba doldurun üzerini kenarlardan sarkan yufkalarla kapatın, üzerine bolca yumurta sürün, 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.Ters çevirerek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Benim makarna çeşidim küçük küçük kesilmiş halkalardan
* Makarnaya ayrıca yağ ilave etmedim, içine konulan malzemelerin yağı yeterli oluyor.
* İsteyen artan makarnalarla yapabilir.
* İsteyen pilavla da yapabilir.
*İçine koyacağınız malzemeleri değiştirebilirsiniz.
* Makarnayı yaptığım gün buzdolabın bereketliydi.
* İçine her türlü baharatı koyabilirsiniz.
 * Yufkayı yayarken parçalan yerlere mutlaka yama yapın.
* 2 yufkada yeterli oluyor ama ben her ihtimale karşı 3 yufka dedim..
* Makarnayı kalıptan birazcık soguduktan sonra çıkarın.
 * İsterseniz kalıba yufkaları yaymadan susam çörek otu koyabilirsiniz.
* Kalıbınızın büyüklüğüne göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz.
* Rahmetli annem böyle yemeklere'' zengin yemegi'' derdi.
* Sizler malzemeyi azaltabiliriniz...


TENCERE DİBİN KARA, BENİM Kİ SEN DEN KARA

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger