Malzemeler:
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı tereyağ
* 1 avuç helva fıstığı(çam fıstığı)
* 2 su barağı şeker
* 2 su bardağı süt veya su
* 3 yumurta
* Bir çimdik tuz
* Tarçın, süsleme malzemeleri
Yapılışı: Unu büyük bir tencerede yağ içinde içinde iyice kavurun içine fıstıkları atın onlarda kavrulsun, diğer yanda şekerin içine yumurtaları kırın iyice karıştırın, sütü ilave edin sıcak kavrulan unun üzerine dökün iyice karıştırın,sütü çekince demlenmesi için ağzını kapatın, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun
NOT:
* Bursa Karacabey'de çok yapılan bir helvadır
*Bu helva çeşiti Van ( Erciste) şekersiz yapıldığında( tuzlu ) Cıngırtma adını alır.Bizim Bursa mutfağında saray helvası , yumurtalı helva adını alır..
* Cıngırtmayıda yapınca sizlere sunacağım
* Helvayı yapmak hem çok kolay hemde çok lezzetli,
* Helvanın ununu pembeleşene kadar kavurun,
* Ben fıstıkları unun içine yağ ile birlikte kavuruyorum, daha sağlıklı oluyor.
* Üzerini istediğiniz süsleme yapabilirsiniz.
* Ben doğal haldeki lezzetini daha çok seviyorum.
* Ben hatta kaşık kalıbı şeklinde çıkarmayı daha güzel buluyorum.
* Ölçüler tam ölçüdür az veya daha çok yapacaksanız miktarı oranlara göre ayarlayabilirsiniz.
* Ölçüm orta boy bir tencere dolusu oluyor. 10 kişiyi ağarlayabilirsiniz.
AĞILDA OĞLAK DOĞUNCA, DEREDE OTU BİTER
0 yorum:
Yorum Gönder