* 3 tane hazır yufka
* 1 avuç kıyılmış pastırma(sucukta olabilir)
* 250 gr soğanla kavrulmuş ıspanak
* 1 kase rende kaşar peyniri
* 2 yumurta ( Birini ıspanak harcına koyabilirsiniz,diğerini üzerine sürün)
* 1 /2 su bardağı sıvı yağ veya tereyağ
* 1/2 su bardağı su
* Bolca susam
Yapılışı: Yufkalardan birini tezgah üstüne veya masanıza yayın, üzerine yağ ve su karışımını fırça ile iyice sürün, diğer yufkalarıda aynı şekilde üst üste gelecek şekilde yağlayın, tepsinizin büyüklüğüne göre yufkaları tepsiyi ortalayarak üzerine yerleştirin,tam ortasına kavrulmuş ıspanak,pastırma ve kaşar peyniri rendesini güzelce yayın, yufkaların kenarlarına biraz daha yağ sürerek, kenarlarını katlayarak dikdörtgen şekli verin,kenarlarına bolca yumurta sürün ve susam ekin, 180 derece üzeri kızaarana da kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
* Tepsiniz küçük ise yufkanın kenarlarından kopararak ortaya koyabilirsiniz.
* Ispanağı kavururken içine bir tane yumurta koyarım ve karıştırırım daha lezzetli oluyor.
* İsteyen ıspanağıda tereyağında kavurarabiliriniz.
* Ben ıspanağı her zaman soğan ile kavururum.
* Üzerine kaşar peyniri yerine elinizde olan başka peynirleri de kullanabiliriniz.
* Ispanaklara 1 yumurta ilave edebiliriniz.
* Böreğin harcının üzerine yumurta sürmeyebiliriniz.
* Kenarlarını katlamadan önce mutlaka
her yanına yağ ve su sürün.
* Kenarlara susam atınca pide gibi oluyor.
* Baharat tercihi size kalmıştır.
* İçine koyacağınız yağ cinsi size kalmıştır.
* Malzeme miktarlarını azaltıp artırabilirsiniz.
* Pastırma yerine kıyma, sucuk gibi malzemelerle değiştirebiliriniz.
KONUŞMAK YARADILIŞTAN, SUSMAK AKILDAN GELİR
0 yorum:
Yorum Gönder