Home » » PEYNİRLİ YUFKA PİZZASI

PEYNİRLİ YUFKA PİZZASI

Yazar :Furkan Tarih : 3 Şubat 2012 Cuma | 08:21

 Malzemeler::
* 2-3 tane yufka
* 1/2 su bardağı sıvıyağ veya tereyağ
* 1/2 su bardağı su
* 1 kalıp beyaz böreklik peynir
* 1 kase iri rendelenmiş kaşar peyniri veya eriyen başka çeşit peynir
* 1 büyük demet ince kıyılmış maydanoz
* 2 yumurta
* Bolca susam
 Yapılışı: Ispanaklı ve Pastırmalı börek börek yapımına benziyor. Bu kez yuvarlak büyükçe bir borcamı
yağlayın veya yağlı kağıt yayın, üzerine yufkanın
birini yayın, su ile karıştırdığınız yağı bolca üzerine sürün, diğer yufkalarıda aynı şekilde üst üste yerleştirin, tepsiye denk gelen ortasına peyniri bir yumurtayı ve kaşarın birazını, maydonozu karıştırarak yayın, kenarlarını şekilde görüldüğü gibi
büzdürerek tepsi boyunca kıvırın, en üste bolca kaşar rendei koyun, kenarları yağ ve yumurta ile yumurtalayın, üzerine bolca susam koyun, 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
 NOT:
* Bu pizza hem börek, hemde pide gibidir.
* İçine istediğiz malzemeyi kullanabilirsiniz.
* Tepsiniz küçük gelirse kenarlarından koparın ve orta kısma destek yapabilirsiniz.
* Fırında iyice kızarıp çıtır çıtır olmasını sağlayın.
* Fırın tepside böreklerinizi yağlı kağıt ile pişirirken mutlaka yağlı kağıdı azıcık fırça ile yağlayın.
* Yağlı kağıdınızı yağlamazsanız yufkalar yapışabilir.
* Kurabiyelerde yağlı kağıdın üzerine direk olarak koyulduğunda,yağlı kağıt yapışmaz
* İçine koyacağınız peynirleri seçerken lor gibi olanları tercih etmeyin.
* Marketlerde böreklik satılan peynirleri tercih edebilirsiniz.
*Peyniriniz az ise içine biraz lor koyabilirsiniz.
* İçine isterseniz baharat ekleyebilirsiniz
* Üzerine domates koyarak ta pişirebilirsiniz.
* İçine kaşar yerine kaşar gibi eriyebilen peynirler kullanabilirsiniz.
* İçine maydanoz ile birlikte dereotu veya başka yeşilliklerde ilave edebiliriniz.
* Peynire bol maydanoz çok yakışıyor.
* Sıvıyağ yerine başka yağlar veya margarinler, tereyağlar kullanabilirsiniz.
* Kıymalı, sucuklu veya başka malzemelerlede çok nefis oluyor.


KUL KINADIĞINI, YAŞAMADAN ÖLMEZMİŞ

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger