Home » » TEL KADAYIFLI TATLI PASTA

TEL KADAYIFLI TATLI PASTA

Yazar :Furkan Tarih : 3 Şubat 2012 Cuma | 23:04


 Malzemeler:
* 500 gr Tel kadayıf
* 9-10 tane acı badem kurabiyesi
* 1 büyük kase badem içi
* 1 kase dövülmüş ceviz içi
* 150-200 gr.kadar tereyağ
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 limonun rendelenmiş kabuğu
* 2 tane yumurta sarısı
* Vanilya
* Kıskaçlı Yuvarlak bir kek kalıbı


Şerbeti İçin Malzemeler:
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su
* 1 limonun suyu

Üzeri İçin:
*  Kaplamak için acı badem hamuru
*  File badem
* Acı badem kurabiyesi
* Badem
* Krem şanti
* Ahududu reçeli
* Meyve şekerlemesi



TEL KADAYIFLI BÖLÜMÜN YAPILMASI:



Öncelikle tel kadayıfını keskin bir bıçakla iyice
kıyın,acı badem kurebiyelerinizin kuru olmasına
dikkat edin, kuru değilse fırında kurutun,acı bademleri iyice oklava ile un haline getirin,cevizi,acı bademleri robottan geçirin içine tarçın ilave edin bir kasede bekletin.
Elimizdeki malzemeler:
.1. Malzeme: Kıyılmış tel kadayı
2. Malzeme: Robotta cekilmiş ceviz,acı badem ve tarçın karışımı
* Malzeme: Un haline getirilmiş acı badem kurabiyesi
4. Bir tavada eritilmiş tereyağ


 Yapılışına devam: kepçeli yuvarlak kalıbını erimiş tereyağ ile her tarafını iyice yağlayın, yağlanan yerlere incecik kıyılan kadayıflardan serpin,kalıbın dibine göz kararı kadar telkadayıfı iyice bastırarak yayın,üzerine ceviz içi,badem ve tarçın karışımından bolca dökün, bu katmanın üzerine bolca un haline getirilmiş acı badem kurabiyesi serpin,üzerine erimiş tereyağ dökün. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın,
en üstünede yine bolca tel kadayıfı bastırarak koyun, eritilmiş tereyağ dökün, ayrıca üzerine çırpılmış 2 yumurta sarısını çırpın güzelce yayarak sürün.
180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dk. iyice kızarana kadar pişirin.                                            
 Pastamız fırında pişerken, hemen şerbetini hazırlayın ve soğutun.
Fırında pişen pastanızı fırından çıkarın biraz soğutun,ister ters çevirerek kullanın yada normal yüzünü kullanın, üzerine yavaş yavaş şerbeti dökün, şerbeti çekince üzerine sadece pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz yada benim gibi çeşitli süsleme malzemeleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olun....


NOT:
* Pastamız kolay ama biraz zahmetli, ama tadı süper.
* Pastamızı yaparken sıralamayı unutmayın
1. Malzeme: Kıyılmış tel kadayı
2. Malzeme: Robotta cekilmiş ceviz,acı badem ve tarçın karışımı
* Malzeme: Un haline getirilmiş acı badem kurabiyesi ve vanilya
4. Bir tavada eritilmiş tereyağ
5. Çırpılmış yumurta
6. Şerbet(püf noktaları)
 * Kadayıfların çok kıyılması gerektiğini unutmayın
 * Tereyağını ne çok ne de az koyun
 * Malzeme miktarlarının opsiyonları her zaman vardır.
* Üzerini süslemeden sadece pudra şekeri ile tatlı gibi servi yapabiliriniz.
* Üzerini süsleyince pasta olarak servi yapabilirsiniz.
* Süsleme malzemeleri ve sonsuz yaratıcılık sizlere kalmıştır.
*Acı badem kurabiyeniz kuru değilse mutlaka fırında kurutun yoksa ufalanmaz.
* İsteyen hazır satılan badem unu da kullanabilir.
 * İçine koyacağınız ceviz ve badem miktarlarını kendinizde ayarlayabilirsiniz.
*  Katlara koyacağınız tereyağ sadece erimelidir,çok kızdırmayın
*  Vanilyayı isterseniz ceviz ve bademede ilave edebilirsiniz.
 *Çeşitli şekillerde servis yapabilirsiniz.

* Ben iki tane pasta yaptım, birini acı badem hamuru ( Pasta malzemesi
satan marketlerde mevcut veya kendiniz yapabilirsiniz) kaplayarak süsledim, diğerini küçük kalıplarla kestim değişik şekillerde süsleyerek servis yaptım.






DÜNYA BİR BAŞKA ALEMİN,
BEKLEME ODASIDIR

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger