* 7-8 adet kare milföy hamuru
* 250 gr kadar kuzu dana karışımı kıyma
* 1 tane yemeklik incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı yağ
* 1/2 demet maydanoz
* Tuz baharat
Üzeri İçin:
* 1 yumurta sarısı
Yapılışı: Soğanı ve kıymayı kavurun içine
baharatlarını ve maydanozu ekleyin ve soğumasını bekleyin, diğer tarafta oda
sıcaklığında yumuşayan milföy hamurlarınızı kenarlardan 1veya 1,5 cm.bırakarak bıçağın ucu ile kesin, kıyma harcınızdan bir yemek kaşığı kadar hamurun ortasına yerleştirin,hamurun kenarlarını orta ortada birleitirerek şekil verin, üzerine yumurta sarısı sürün, 200 derecelik ısınmış fırında kızarana kadar pişirin,ılık olarak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Böreğimizin pek fazla değişikliği yok sadece şekli değişik,
* İçine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz,
* Kuşbaşı etli, sebzeli, peynirli,ıspanaklı,sosili v.b.
* Böreğin tek özelliği kenarlarını kesip üzerinde birleştirmek,
* Amaç yıldız şekli vermek,
* Siz başka şekillerde verebilirsiniz.
* Milföy hamurunun oda ısısında yumuşamış olması gerekir.
* Sıcak fırında pişirmelisiniz.
* Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp mantı gibi yiyebiliriniz.
KARANLIKTAN KORKAN, GECE YOLA ÇIKMAZ
0 yorum:
Yorum Gönder