Home » » LAZ BÖREĞİ

LAZ BÖREĞİ

Yazar :Furkan Tarih : 25 Şubat 2012 Cumartesi | 04:35

LAZ BÖREĞİ (KARADENİZ YÖRESİ)

 Malzemeler:
Hamuru İçin:
* 2 su bardağı un                                  
* 2 tane yumurta
* Yarım su bardağı nişasta
* Kabartma tozu
* Tuz
 Muhallebisi İçin:
* 2 su bardağı kadar süt
 * 2 yumurta
* 1/2 su bardağı un
*  1 su bardağı toz şeker
* Vanilya
* 1,5 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz
Üzeri İçin:
*  250-300 gr.kadar tereyağ
* Pudra şekeri

 Yapılışı: Unu tuzu, yumurtayı beraberce yoğurun, yoğurduğunuz hamuru 6 eşit bezeye ayırın, aralarına nişasta
serperek incecik yufkalar açın, muhallebisi için süt,toz şekeri iyice karıştırın, içine yarım su bardağı unu ilave edin iyice muhallebi kıvamında pişirin, içine vanilya, fındık gibi malzemeleri ilave edin, Yağlanmış bir fırın tepsisine üç yufkayı yayın arasına soğutulan muhallebiyi dökün, kalan üç yufkayıda üzerine tek tek yayın, en üste tereyağını kızdırın ve dökün, 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, soğuk soğuk servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

 NOT:
*Laz böreği Karadeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir ama adı börek diye geçiyor.
* Yufkaların baklava yufkası inceliğinde açılmalıdır.
* Hazır baklava yufkasıda kullanabilirsiniz..
* Muhallebi içine tarçın ilave edilebilir.
* Muhallebiye çok az karabiber konulabilir.
* Muhallebin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp dökülebiliyor.
* laz böreği yer farklı şekillere girmiştir.
* Pişen laz böreğini fırından hemen çıkarmayın fırın kapandıktan sonra 10 dk. içinde bekletin.


 * Laz böreğini Milföy hamurundanda yapıyorlar.
* Üzerine dökülen tereyağ bol miktarda olmalıdır.
* İsteyen üzerine ayrıca şerbet yapıp dökebilir.
* Laz böreğinin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
* Laz böreği oğuk servi yapılmalıdır.
* Börek, muhallebili tatlı, baklava gibi tüketilir.




ELDEKİ SERÇE, UÇAN TURNADAN ÇOK İYİDİR

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger