Home » » MİLFÖY'DE LAZ BÖREĞİ

MİLFÖY'DE LAZ BÖREĞİ

Yazar :Furkan Tarih : 27 Şubat 2012 Pazartesi | 04:10

MİLFÖY'DE LAZ BÖREĞİ

 Malzemeler:
* 1 paket milföy hamuru ( 20 tane)
* 6 yemek kaşığı silme beyaz un
* 2 su bardağı toz şeker
* 2,5 su bardağı süt
* 2 paket vanilya
* 1 adet yumurta
* Bir fiske tuz
 Yapılışı: Milföy hamurlarınızı tepsinize göre elinizle yumuşatarak tepsinize yayın, çatalla birkaç yerinden delin,
milföy hamurlarınızı önceden 180 dercede ısıtılmış fırınınızda alt üst kızarana kadar pişirin. Ayrı bir yerde unu,sütü, yumurtayı,şekeri ve vanilyayı iyice çırpın ve ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan alın ve 3-4 dakika tekrar çırpın, pişen milföylerin yarısına muhallebiyi dökün diğer yarıını üzerine kapatın, üzerine pudra şekeri eleyin.
Afiyet Şeker Olsun....
 NOT:
* Milföyde laz böreği hem pratik hemde çok lezetlidir.
* Milföy katlarını isterseniz üç kat yapabiliriniz.Her kata muhallebi koyabilirsiniz.
* Muhallebiye isterseniz toz krema koyup iyice çırpabilirsiniz.
* İstediğiniz şekilde muhalleyi çeşitlendirebilirsiniz.
* İstereniz pişen milföyü kırıntı haline getirip üzerini bu kırıntılarla süsleyebilirsiniz.
* İstereniz üzerini krema ile süsleyebilirsiniz.
* Üzerini veya aralarını meyvelerle süsleyebilirsiniz.
* Milföylerin fırında iyice kızartmanız gerekir.
* Laz böreği tadında bir pastanız olacaktır.
* Laz böreği yapımından daha kolaydır.
* Tatlılara bir fiske tuz koymak lezzetini artırır.
İRADENE HAKİM, VİCDANINA ESİR OL

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger