Home » » BANDUMA (ISLAMA – BANDIRMA - BANDIMA)

BANDUMA (ISLAMA – BANDIRMA - BANDIMA)

Yazar :Furkan Tarih : 16 Nisan 2012 Pazartesi | 03:44


Malzemeler:
* 6-7 adet kuru yufka
* 1 adet haşlanmış hindi
* Haşlanmış hindinin suyu
* 1 büyük kase iri çekilmiş ceviz
* 250 gr kızdırılmış tereyağ
* Tuz, karabiber


 Yapılışı: Hindiyi üstünü örtecek su,tuz ve karabiberle ile büyükçe bir tencerede iyice haşlayın,daha önceden yapılmış yufkalar 3 parmak genişliğinde katlayıp kesin, bir tabak içine her yufka dilimini sıcak hindi suyuna bolca batırın iyice ıslatın ve her kata bolca ceviz ve hindi eti didikleyin, kubbe şekli verin üzerine kızdırılan tereyağını dökün.sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
 NOT:
* Kastamonu yöresine ait değişik yemekleri zamanla yayınlayacağım.
* Bursa'da yapılan'' Kastanomu günlerinden'' anılan yemeklerdir.
* Kastomonu mutfağı geniş bir kültüre sahip.
* Yemekler genelde un, et, tavuk,hindi,pirinç ve bulgur içeriklidir.
* Tatlıları helvalarıda çok lezzetli..
* Kastamonu mutfağında yufkalar daima yapılmakta ve birçok yemekte kullanılmaktadır.
* Banduma yemeğini isterseniz tavukla yapabilirsiniz.
* İçine zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz.
* Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
* Üzerine değişik soslar dökebilirsiniz.
SABIR, KUVVETİN DİĞER ADIDIR

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger