- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 Aldığı kadar un
- 1 adet limon suyu
- 2 su bardağı İNCE KÖFTELİK BULGUR
- 1 çay kaşığı pul biber
- 250 gr kıyma
- 1 kahve fincanı kuru nane
- 2 yemek kaşığı sana klasik kase
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 200 gr kemikli et
- 1 adet Et su tablet
- 2 adet kuru soğan
- 2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Köfteleri yaparken su ile ellerinizi sık sık ıslayın.
* Bulgur ve kıyma iyice yoğrulmalıdır.
* Et suyu yerine et su tablet kullanabilirsiniz.
* Salça tuzlu olduğundan tuz ayarını ona göre yapın.
* Köfteler yuvarlak yuvarlak yapılmalıdır.
* Suya koyacağınız pirinç çok fazla olmamalıdır.
* Tereyağ kullanabilirsiniz.
* Yemeğinizi sıcak tüketilmesi tavsiye edilir.
* Sivas yöresinde çok yapılmaktadır.
* Bu yemeğim Sana bir tarifim sayfasında yayınlandı.
BELA TANRI'DANDIR, ÖNLENEMEZ.
0 yorum:
Yorum Gönder