* 10 tane kızarmış yumuşak olmayan içi çıkarılmış domates
* 4 yemek kaşığı dolmalık pirinç
* 200 gr orta yağlı kıyma
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 15-20 dal karışık ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* Tuz, karabiber
Yapılışı: Kıymanın yarısını büyükçe bir kaba alın, içine yağın yarısını ve diğer bütün malzemeyi koyun, diğer tarafta kalan kıymayı ayırdığınız yağ ile iyice kavurun ve çiğ karışıma ilave edin, içini çıkardığınız domatesleri doldurun, 1 çay bardağı kadar su ekleyin ve 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Dolma yapmanın püf noktalarına burdan ulaşabilirsiniz.
* Çıkardığınız domates içlerini çorba yapabilirsiniz.
* Baharat, yeşillik ve yağ miktarları size kalmıştır.
DALGASIZ DENİZDE, HERKES KAPTAN KESİLİR.
0 yorum:
Yorum Gönder