Home » » PEKMEZ HELVASI

PEKMEZ HELVASI

Yazar :Furkan Tarih : 5 Ocak 2013 Cumartesi | 03:01

 Malzemeler:
* Bir buçuk su bardağı buğday nişastası
*  2 su bardağı üzüm pekmezi
* 1 büyük kase iri kıyılmış ceviz( helvanın içine koyulacak)
*  1 kase ince kıyılmış ceviz (helvayı bulamak için)
* Ceviz kadar margarin veya tereyağ
 Yapılışı: Her hangi bir tencere içinde nişaştaya azar azar pekmezi ilave edin iyice karıştırın, ocağın üzerine alın  orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin, ( helva tencerede kendiliğinden dönene kadar pişirin)içine iri dövülmüş cevizi ekleyin ve yağı ekleyin  karıştırın, helva biraz soğuduktan sonra ( elinizin dayanacağı kadar)elinizi suya batırarak ceviz iriliğinde parçalar alın yuvarlayın istediğiniz şekli verin ince çekilmiş cevize bulayın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve vitaminli bir helvadır.
* Nişasta ve pekmezi ocağa koymadan iyice karıştırın.
* Tencerede helva iyice kendini toplayana kadar pişirin.
* İçine ceviz yerine başka çerez türlerinide koyabilirsiniz.
* Üzerine sos çeşitleri dökebilirsiniz.
* Ben sade tercih ettim..



KAMIŞ SES VERİNCE NEY OLDUM SANIRMIŞ.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger