* Bir buçuk su bardağı buğday nişastası
* 2 su bardağı üzüm pekmezi
* 1 büyük kase iri kıyılmış ceviz( helvanın içine koyulacak)
* 1 kase ince kıyılmış ceviz (helvayı bulamak için)
* Ceviz kadar margarin veya tereyağ
Yapılışı: Her hangi bir tencere içinde nişaştaya azar azar pekmezi ilave edin iyice karıştırın, ocağın üzerine alın orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin, ( helva tencerede kendiliğinden dönene kadar pişirin)içine iri dövülmüş cevizi ekleyin ve yağı ekleyin karıştırın, helva biraz soğuduktan sonra ( elinizin dayanacağı kadar)elinizi suya batırarak ceviz iriliğinde parçalar alın yuvarlayın istediğiniz şekli verin ince çekilmiş cevize bulayın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve vitaminli bir helvadır.
* Nişasta ve pekmezi ocağa koymadan iyice karıştırın.
* Tencerede helva iyice kendini toplayana kadar pişirin.
* İçine ceviz yerine başka çerez türlerinide koyabilirsiniz.
* Üzerine sos çeşitleri dökebilirsiniz.
* Ben sade tercih ettim..
KAMIŞ SES VERİNCE NEY OLDUM SANIRMIŞ.
0 yorum:
Yorum Gönder