KAK DOLMASI

Yazar :Furkan Tarih : 8 Ocak 2013 Salı | 01:58

VAN ERCİŞ YÖRESİNE AİT KAK DOLMASI
Malzemeler:
* İnce kesilerek kurutulmuş kara kabak şeritleri (200 gr kadar)

İçi İçin:

* 100 gr yağlı koyun kıyması
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 tane büyükçe yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 1-2 adet ince kıyılmış yeşil biber
* 1/2 demet ince kıyılmış fesleğen
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
*1/2 demet ince kıyılmış taze nane
* Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri İçin:
* 1 büyük kase yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak

Yoğurt Üstü:
* 1-2 yemek kaşığı sade yağ veya tereyağ
* 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı: Şerit şeklinde kurutulmuş kabakları sıcak suda haşlayın, iç malzemesini iyice karıştırın elinizi suya batırarak iç harcından ceviz büyüklüğünde alın kabak şeridine sarın, tencereye dizin üzerine 1 su bardağı su koyun iyice pişmesini sağlayın, Pişince üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ kızdırıp dökün.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Van ve Erciş yörelerine ait bir dolmadır.
* Dolmanın en önemli özelliği şeritler halinde kesilmiş ve kurutulmuş kara kabaktır.
*Şerit kabaklar Van yöresinde bulunuyormuş.
* İçine koyacağınız baharat ve yeşillik çeşitleri size kalmıştır.
* Sararken bir şerit yetmezse ikincisi ile devam edebilirsiniz.
* Üzerine bol yoğurt dökülerek yenmesi gerekiyor.
* Pişerken az su ile pişirin.
* Su biterse az az ilave edin.

SUYU ÇAYDAN, KIZI SOYDAN AL.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
| |
Copyright © 2015. Tarif Defterin - En İyi Tarifler - All Rights Reserved

Altyapı :Blogger