* İnce kesilerek kurutulmuş kara kabak şeritleri (200 gr kadar)
İçi İçin:
* 100 gr yağlı koyun kıyması
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 tane büyükçe yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 1-2 adet ince kıyılmış yeşil biber
* 1/2 demet ince kıyılmış fesleğen
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
*1/2 demet ince kıyılmış taze nane
* Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri İçin:
* 1 büyük kase yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
Yoğurt Üstü:
* 1-2 yemek kaşığı sade yağ veya tereyağ
* 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı: Şerit şeklinde kurutulmuş kabakları sıcak suda haşlayın, iç malzemesini iyice karıştırın elinizi suya batırarak iç harcından ceviz büyüklüğünde alın kabak şeridine sarın, tencereye dizin üzerine 1 su bardağı su koyun iyice pişmesini sağlayın, Pişince üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ kızdırıp dökün.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Van ve Erciş yörelerine ait bir dolmadır.
* Dolmanın en önemli özelliği şeritler halinde kesilmiş ve kurutulmuş kara kabaktır.
*Şerit kabaklar Van yöresinde bulunuyormuş.
* İçine koyacağınız baharat ve yeşillik çeşitleri size kalmıştır.
* Sararken bir şerit yetmezse ikincisi ile devam edebilirsiniz.
* Üzerine bol yoğurt dökülerek yenmesi gerekiyor.
* Pişerken az su ile pişirin.
* Su biterse az az ilave edin.
SUYU ÇAYDAN, KIZI SOYDAN AL.
0 yorum:
Yorum Gönder